Dobrý den. Péťa si pro Vás dnes připravil tento sezonní recept ze seriálu Řád zlaté vařečky. Seriál zaměřený na vaření a kulinářství nám bude přinášet nové chutné recepty!

Nadívaná pečená holoubata

Kdy a kam pro holoubata? Jedině na jaře na nejbližší vesnici.

Ingredience:

4 holoubata

Sůl

Kmín

Rozmarýn

Máslo

Špek

Brambory jako přílohu

Na nádivku:

Máslo

Cibuli

Sušené houby

Drůbeží droby

Sůl

Pepř

2 housky

mléko

velkolistá petrželka

1 vajíčko

 

Postup:

Připravíme si nádivku. Na másle si zpěníme cibulku, přidáme předem namočené sušené houby. Spolu s droby lehce orestujeme, okořeníme solí a pepřem. Stáhneme z ohně. Zchladlou hmotu smícháme s mlékem kropenou houskou, petrželkou a spojíme vajíčkem. Takto připravenou hmotou nadíváme holoubata. Z vrchu osolíme, okmínujeme a na každé holoubě pokládáme snítku tymiánu s plátkem špeku. Vložíme do pekáče, přidáme máslo a mírně podlijeme drůbežím vývarem. Pečeme pozvolna pod pokličkou při 160 stupních Celsia. Necelou hodinku J .

Příloha:

Brambory vaříme ve slupce na páře. Měkké brambory oloupeme dáme do zapékací misky zastříkneme olivovým olejem, posypeme kmínem, hrubou solí a tymiánem. A dáme chvilinku zapéct.

O autorovi

Přidat komentář